Националният статистически институт обяви конкурс за лого на Преброяване 2021. В конкурса

...
Националният статистически институт обяви конкурс за лого на Преброяване 2021. В конкурса
Коментари Харесай

НСИ дава 1000 лв. за лого на инициативата Преброяване 2021

Националният статистически институт обяви конкурс за лого на " Преброяване 2021 ". В състезанието могат да участват само възпитаници и студенти от междинните и висшите учебни заведения по изкуствата, както и от образователни заведения, в които съществуват специалности, свързани с графичния дизайн и образната връзка.  

Всеки претендент може да взе участие единствено с един план. Самият план би трябвало да бъде авторски, автентичен и реформаторски, като всеки претендент може да взе участие единствено с един план. Графичният облик би трябвало да е елементарно четим, понятен и функционален, с цел да може да се употребява за печатане на банери, плакати, бланки и така нататък При подаване на предложенията създателите би трябвало да показват малко изложение на концепцията и най-основните характерности на плана.

След установяване на победител в състезанието Национален статистически институт ще насочи покана за подписване на контракт с създателя на спечелилия план за подчинение на изключителното право за използването на логото. Изпозването на непокътнатия знак за разработване на обособен бранд бук с мостри за разнообразни рекламни материали ще бъде контрактувано в допълнение сред Национален статистически институт и създателя на спечелилото лого. Паричната награда за плана на спечелилия е в размер на 1000 лева или предметна премия на същата стойност за лица, ненавършили 18 години.

Крайният период е 10 май, 12.00 часа. Условията на състезанието са оповестени на уеб страницата на Национален статистически институт: Преброяването на популацията и жилищния фонд се прави през интервал от 10 години. Това е най-мащабното изчерпателно статистическо проучване и един от главните източници за събиране на данни за броя и характерностите на популацията и жилищния фонд в страната.

Целта на преброяването е да обезпечи надеждна, изчерпателна и задоволително детайлизирана по административно-териториални и териториални единици информация за популацията и жилищния фонд в страната. Преброяването ще даде данни за броя и структурата на популацията по пол, възраст, обучение, икономическа интензивност, специалност, икономическа активност и други демографски, социално-икономически и етнокултурни признаци.

Сумата от 53,3 млн. лева ще коства плануваното от Националния статистически институт (НСИ) 18-о броене на популацията и жилищния фонд през 2021 година За съпоставяне, последното броене през 2011 година е коствало към 27,5 млн. лева Средствата ще бъдат обезпечени от централния бюджет и ще бъдат разпределени в четири поредни години от 2019 до 2022 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР